Apple incearca sa mute o parte semnificativa a productiei sale din China catre India, o actiune care ar transforma gigantul tehnologic in cel mai mare exportator al tarii, potrivit unui raport publicat luni.

 

Producatorul de iPhone are in vedere fabricarea de smartphone-uri in valoare de pana la 40 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani prin intermediul producatorilor Wistron si Foxconn, a raportat Indian Economic Times, citand un oficial guvernamental.

 

Dezvoltarea apare din cauza ca focarul de coronavirus care a inceput in Wuhan, China, a intrerupt liniile de aprovizionare pentru companiile tehnologice.

 

Primul ministru indian Narendra Modi s-a intalnit cu directorii de top ai Apple, Samsung si producatorul intern de telefoane Lava, in decembrie anul trecut, pentru a incepe procesul.

 

„India nu este o piata mare pentru Apple, intrucat compania vinde doar o parte din productia totala din India. De fapt, priveste India ca baza pentru fabricare si export, diversificand in esenta productia sa din China ”, a declarat un oficial pentru Indian Economic Times.

 

Apple vinde telefoane in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari in India, din care in valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari sunt fabricate local, se arata in raport.

 

Prin comparatie, Apple in 2018-2019 a produs marfa in valoare de aproximativ 220 de miliarde de dolari in China, cu 185 de miliarde de dolari exportati.