Filantropul miliardar Bill Gates a prezentat ce trebuie sa faca lumea pentru a opri pandemia Covid-19 si a redeschide economia.

 

Gates a spus ca lumea trebuie sa avanseze tratamentele, vaccinurile, testarea si urmarirea contactelor. De asemenea, trebuie sa examineze politicile sale pentru deschiderea economiilor globale, a spus el. El a comparat pandemia cu un razboi.

 

„In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o cantitate uimitoare de inovatie, inclusiv radarul, torpilele si spargerea codurilor, au ajutat la incheierea razboiului mai repede”, a spus Gates. „Va fi la fel cu pandemia.” Gates a fost vocal pe pandemia Covid-19 si a descris raspandirea lui ca fiind un „scenariu de cosmar”.

 

Iata ce a spus Gates cu privire la cele cinci domenii inovatoare necesare:

 

Tratament: Bill Gates a recunoscut ca multe tratamente ar putea esua, dar a spus ca este optimist, unii vor avea succes in reducerea sarcinii coronavirusului. Publicul va avea nevoie de un tratament eficient in proportie de 95% pentru ca oamenii sa se simta in siguranta in adunarile publice, cum ar fi jocurile de fotbal sau concertele, a spus el. El a indicat potentialul utilizarii plasmei sanguine sau a anticorpilor, antiviralele si Hidroxiclorochina.

 

Vaccinuri: „Un tratament miracol”, singura cale pentru ca oamenii sa revina la un anumit sentiment al normalului este printr-un vaccin, a spus Bill Gates. Cu toate acestea, el a avertizat ca in mod normal este nevoie de cinci ani pentru ca o vaccinare pentru o noua boala sa fie adusa pe piata. Gates a spus ca este optimist ca un vaccin sa poata aparea in 18 luni.

 

Testare: Gates a spus ca Statele Unite trebuie sa acorde prioritate si sa accelereze testarea Covid-19 pentru a avea rezultate intr-o zi. Gates a spus ca lucratorii din domeniul sanatatii ar trebui sa aiba acces la teste, in timp ce persoanele asimptomatice ar trebui sa astepte sa fie testate pana cand toate persoanele simptomatice au fost testate. Oamenii ar trebui sa aiba, de asemenea, acces la teste la domiciliu, indiferent daca este un rezultat rapid sau unul care este trimis la laboratoare, a spus el.

 

Urmarirea contactelor: Gates a spus ca persoanele care au fost in contact strans cu cineva care a fost testat pozitiv ar trebui sa fie prioritare pentru testare si autoizolare. Gates considera ca majoritatea tarilor vor urmari relatiile de contact ale Germaniei, ceea ce necesita intervievarea celor pozitivi si utilizarea unei baze de date pentru a confirma ca au urmarit pacientii.

 

Deschidere: Gates considera ca majoritatea tarilor dezvoltate vor intra in a doua faza a pandemiei in urmatoarele doua luni. Acolo lumea este semi-normala, desi oamenii mai practica distantarea sociala. A spus el, tarile vor trebui sa invete de la alte tari care au teste eficiente atunci cand este necesar sa se deschida. Gates a adaugat ca oficialii vor trebui sa faca compensari pe baza riscurilor si beneficiilor.

 

De cand a aparut la Wuhan, China, coronavirusul a infectat peste 2,6 milioane de oameni in intreaga lume si a ucis cel putin 186.372, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.