Apple a anuntat astazi ca Sir Jony Ive, seful de proiectare al Apple, va parasi compania ca angajat in cursul acestui an pentru a forma o companie independenta de design, care va numara Apple printre clientii sai principali. In timp ce el urmareste proiecte personale, Ive va continua sa lucreze indeaproape si pe o serie de proiecte cu Apple.

 

“Jony Ive este o figura singulara in lumea designului, iar rolul sau in revigorarea Apple nu poate fi supraevaluat, de la iMac, lansat in 1998 pana la iPhone, si ambitia fara precedent a Apple Park, unde recent si-a pus atat de multa energie si grija” a declarat Tim Cook, CEO al Apple. “Apple va continua sa beneficieze de talentele lui Jony lucrand direct cu el pe proiecte exclusive si prin munca in curs de desfasurare a echipei stralucite si pasionate de design pe care a construit-o. Dupa atat de multi ani in care lucram indeaproape impreuna, sunt fericit ca relatia noastra continua sa evolueze si astept cu nerabdare sa lucrez cu Jony in viitorul apropiat “.

 

Evans Hankey, vicepresedinte al departamentului Industrial Design si Alan Dye, vicepresedinte al Human Interface Design, vor raporta lui Jeff Williams, directorul executiv al Apple. Atat Dye cat si Hankey au jucat timp de multi ani roluri principale de conducere in echipa de design a Apple. Williams a condus dezvoltarea Apple Watch inca de la inceputurile sale si va petrece mai mult timp cu echipa de design in studioul lor.

 

“Dupa aproape 30 de ani si nenumarate proiecte, sunt foarte mandru de munca pe care am facut-o pentru a crea o echipa de design, un proces si o cultura la Apple, care este fara parteneri. Astazi este mai puternica, mai vibranta si mai talentata decat in ​​orice moment al istoriei Apple “, a spus Jony Ive. “Echipa va prospera cu siguranta sub conducerea excelenta a lui Evans, Alan si Jeff, care au fost printre cei mai apropiati colaboratori ai mei. Am cea mai mare incredere in colegii mei de design de la Apple, care raman cei mai apropiati prieteni, si astept cu nerabdare sa lucrez cu ei multi ani de acum incolo. “