Dupa cum a promis, Valve a dezvaluit oficial un nou joc Half-Life, Half-Life: Alyx, un joc de lunga durata conceput pentru realitatea virtuala. Situat intre evenimentele din Half-Life si Half-Life 2, exclusiv VR va spune povestea lui Alyx Vance si a tatalui ei Eli, care formeaza o rezistenta pentru a opri invazia fortei extraterestre cunoscuta sub numele de The Combine.

 

Cu alte cuvinte, Half-Life: Alyx nu va muta povestea Half-Life inainte de episodul doi, ci va umple un gol in povestea in timpul caruia protagonistul Gordon Freeman a fost in staza.

 

Half-Life: Alyx va fi lansat in martie 2020 pe Steam. Jocul este alimentat de software-ul SteamVR de la Valve si este compatibil cu toate seturile de casca VR bazate pe PC, inclusiv Valve Index, Oculus Rift, HTC Vive si Windows Mixed Reality. Half-Life: Alyx are un pret de 59,99 USD, dar va fi gratuit pentru proprietarii castilor de casca Valve Index.

 

Half-Life: Alyx a fost „proiectat de la zero” pentru VR, a spus Valve intr-un anunt, „si are toate caracteristicile unui joc clasic Half-Life: explorare, rezolvare de puzzle, lupta viscerala si o tesatura complexa de poveste care leaga totul cu personajele iconice de universul Half-Life. ”

 

Imaginile lansate pentru Half-Life: Alyx prezinta medii care vor fi familiare oricui a jucat Half-Life 2. Alyx va explora orasul din Europa de Est est, cunoscut sub numele de City 17, care a fost depasit de fortele Combine. Mediile afisate de Valve includ blocuri de apartamente City 17 cazute, canalizare infestate cu Combine si laboratoarele de rezistenta improvizate.

 

Alyx insasi va face parte si cu niste armament inspirat de Half-Life 2, sub forma de manusi Gravity. In capturi de ecran, manusile par a fi atat un instrument de lupta – un pistol iconic Gravity Gun de la Gordon Freeman – cat si un pic de interfata de utilizator utila.

 

Vezi trailer-ul si primele imagini cu Half-Life: Alyx in galeria de mai jos.