Kingdom Hearts III urmareste pas cu pas aventurile unui erou Sora mai matur, folosind toate caracteristicile puse la dispozitie de tehnologiile next-gen ale consolei, pentru a aduce un gameplay exuberant, plin de actiune si o gramada de fun features-uri.

Jocul ne aduce inapoi in pielea personajului protagonist al seriei, Sora, aflat in lupta cu inamicul sau, Xehanort, care dezvolta un plan ingenios si complex, bazat pe calatorii in timp, schimbari de identitati si clonare, pentru a creea o noua Organizatie XIII, in incercarea de a cuceri realitatea asa cum o stim. Singura sansa a lui Sora este sa adune sapte maestrii ai Keyblade-urilor pentru a tine piept amenintarii.

Din pacate, majoritatea din acestia sunt disparuti in misiune,iar Sora trebuie sa calatoreasca in mai multe lumi, pentru a gasi o cale sa ii aduca inapoi si impreuna sa ii dejoace planurile lui Xehanort.

Kingdom Hearts III se desfasoara in multiplele lumi Disney.

Aproape fiecare din lumile din joc este noua, cu exceptia celor care de-a lungul seriei au ramas neschimbate : Hercules si Piratii din Caraibe.

Noile lumi fac parte din perioada de renastere a Disney, cu aparitii ale unor personaje din clasice Pixar : ”Monsters.Inc” , ” Toy Story”, dar si din productii mai noi Disney : ”Big Hero 6” , ”Frozen” sau ”Tangled”. Una peste alta, lumile Disney sunt bine integrate, cu aparitii ale multor personaje, de la Scrooge McDuck pana la Winnie the Pooh.

 

Kingdom Hearts III – Campanie

 

Daca vreti sa jucati Kingdom Hearts pentru partea povestii legata de Disney, trebuie mentionat ca jocul este unul dintre cele bune din serie. Are foarte multe interactiuni sarmante si amuzante si se vede ca s-a pus mult suflet in crearea lumilor pentru a atinge cat mai multe parti favorite ale player-ilor.

Nu toate lumile sunt la fel de bune, insa per total, e o goana fun prin universul Disney.

Destul de ciudata este lipsa personajelor din Final Fantasy, care au doar aparitii foarte scurte.

Pentru a lamuri un lucru important de la inceput, daca nu ati jucat sau macar nu ati citit despre toate jocurile din seria Kingdom Hearts, inclusiv varianta mobile, fiti pregatiti sa fiti foarte, foarte derutati. KH3 se vrea a fi un punct de legatura intre toate jocurile din serie aparute din 2005 pana in prezent, iar lista este una lunga.

Actiunea din 358/2 days, Birth By Sleep, Re:coded, Unchained, si cam din toate jocurile din seria Kingdom Hearts, are un rol foarte important in acest joc.

Punctul culminant al jocului este special gandit pentru a da satisfactie celor care au urmarit franciza de-a lungul timpului, dar poate fi un zid inabordabil de personaje greu de asimilat pentru necunoscatori.

Este ciudat de afirmat pentru o serie de jocuri cu povesti complexe si oscilante, insa KH3 reuseste sa uneasca toate aceste povesti.

 

Detalii

 

Atentia la detalii este cea care uneste fiecare fir lasat in aer, fiecare legatura neasteptata si fiecare conversatie neterminata, in asa fel incat titlurile viitoare vor trebui sa inceapa o poveste noua.

Povestea din Kingdom Hearts III este de-a dreptul de neinteles, insa bataile emotionale rezoneaza cu inimile fanilor seriei. Se simte ca acest joc incheie una dintre cele mai derutante povesti din istoria genului JRPG, iar acesta este un lucru remarcabil.

Daca nu sunteti un fan al meta-plot-ului din Kingdom Hearts, dupa terminarea lumilor ar trebui sa apasati frenetic butonul pentru skip-cut scene.

Sistemul de lupta in KH3 este bazat mai mult pe cel din KH2 decat pe sistemul gen Command Deck intalnit in jocurile mai recente ale seriei. Este un action-RPG in care ataci, te aperi, te feresti si te misti in timp real, iar vrajile scad un MP meter, care este impartasit de toate vrajile, desi vrajile de vindecare goles acest meter instantaneu. Acest tip de sistem de lupta le va fi foarte familiar fanilor vechi ai seriei. Exista o gramada de lucruri noi, insa sitemul de lupta este construit pe scheletul unuia solid si distractiv.

Abilitatea de a-ti schimba infatisarea din KH2 a fost inlocuita acum cu ceva mai interesant. Fiecare keyblade are acum o forma speciala, costruita din combinarea inamicilor. De exemplu, Starseeker ii transforma lui Sora keyblade-ul in bowgun-uri duble, care ii permit acestuia sa execute atacuri la distanta si sa schimbe modul in care functioneaza abilitatile magice.

 

Upgrade-uri

 

Dupa suficiente combo-uri efectuate cu bowgun-urile, acestea se vor transforma din nou intr-un tun imens. Keyblade-ul din Tangled, numit Ever After, se transforma intr-un staff care ii permite lui Sora sa creeze clone ale sale si sa bombardeze intreaga zona cu lasere magice.

In jocurile de dinainte, Keyblade-urile erau gata upgradate, ceea ce putea sa devina plictisitor. In KH3, poti upgrada orice keyblade, si mai mult, poti echipa pana la 3 care sa se transforme instantaneu in timpul luptei. Echilibrul este putin deviat, din moment ce, unele dintre ele sunt incredibil de overpowered, dar sunt fun to use. Ne-a placut in mod special keyblade-ul din lumea Frozen, deoarece ii permite jucatorului sa se transforme intr-o beste inarmata cu puterea ghetii si alimentata cu magie.

Avand in vedere toate cele spuse, dificutatea jocului in general este una scazuta, deoarece ai acces la atatea miscari si smecherii puternice, incat si pe dificultate medie daca apesi repede pe butoane si folosesti vraja de vindecare, poti termina jocul fara probleme.

Poti modifica usor dificultatea spre mai greu, prin dezactivarea unor miscari puternice, insa fanii impatimiti ai seriei vor vrea sa inceapa jocul la dificultate Proud, pentru o experienta mai grea. Pentru cei carora le-a placut in jocul anterior, optiunea EXP-Zero este disponibila by default pe nivelul de dificultate standard.

KH3 este un joc cu ridicol de mult continut. Exista o cantitate absurda de lucruri de facut, de locuri de explorat. Sunt o gramada de minigame-uri, inclusiv jocuri game-and-watch style, si o reinterpretare amuzanta a jocului Puyo-Puyo.

 

Zone de explorat

 

 

Se gasesc 90 de figuri Mickey Mouse imprastiate prin lumi, zone imense de explorat, si extra inamici de invins, asa ca jocul isi face toti banii. Poti termina jocul in cca. 30-40 de ore, daca te grabesti, insa exista destul de mult extra continut pentru a savura experienta pe indelete.

KH3 include inclusiv revenirea minigame-ului Gummi Ship din KH2, re-conceptualizat ca si un open-world shooter, si este foarte captivant, desi ar putea sa aiba mai multa esenta.

Experienta de a explora zone de spatiu bizare, de a te lupta cu inamicii si de a colecta piese pentru a construi o nava a mortii care scuipa cu lasere, te face sa fii incantat.

Este destul de permisiv pentru un minigame fortat, pentru ca daca nu iti place poti pur si simplu sa zbori spre urmatoarea destinatie .

KH3 este o incantare din punct de vedere vizual. Grafica jocului este fantastica si reuseste sa inglobeze mai multe art style-uri, fara ca acest lucru sa para deplasat. Ajuta si faptul ca multe dintre personajele originale au fost create pe calculator, de asemenea. Gameplay-ul merge fara intreruperi, si este o incantare sa il urmaresti de la inceput pana la sfarsit.

 

Concluzie

 

Un lucru ne-a placut in mod deosebit, si anume ca KH3 se joaca cu filtrele si stilizarea. Padurile de o suta de acri sunt realizate in genul soft al Valkyria Chronicles, fiind folosit un filtru watercolor, in timp ce Piratii din Caraibe dau un look realist povestii. Ajuta cu adevarat sa te convingi de faptul ca fiecare lume se simte diferit.

Din punct de vedere al partii audio, KH3 este puternic. Soundtrack-ul este fenomenal de bun, ramanand o gramada de cantece in memorie ore dupa ce l-ai jucat. Interpretarea vocilor este una buna, cu mici observatii pe alocuri. Unii dintre actorii folositi au o prestatie impresionanta, in timp ce altii suna plictisitor si fara nuanta.

Ceea ce este foarte distractiv este ca multe personaje sunt interpretate chiar de actorii din respectivele filme, iar altele au actori care suna asemanator.Nu toti actorii au mai fost din pacate disponibili, deoarece o parte s-au retras, sau au murit, lasandu-ne fara interpretarea de zile mari a lui Christopher Lee ca Ansem the Wise sau Leonard Nimoy ca Xehanort.

In concluzie, Kingdom Hearts III este exact sequel-ul care ar trebui sa fie. In ciuda timpului absurd de lung necesar pentru producerea sa, acesta reuseste sa atinga toate punctele cheie si sa fie o concluzie satisfacatoare si placuta la ceea ce a fost cea mai confuza poveste a celor de la Square Enix. Este haios, emotionant si super-fun de jucat. Are si defecte, cum ar fi nivelul scazut de dificultate si povestea de-a dreptul incoerenta, insa acestea nu sunt suficiente pentru a te distrage de la placerea de a juca aventura lui Sora impreuna cu Mickey si Goofy.