Una dintre caracteristicile ultimelor modele de iPhone X care fac subiectul unor controverse este banda din partea de sus a ecranului unde sunt montate dispozitive precum camera foto,microfonul,diversi senzori sau speaker-ul. Incursiunea acestei benzi in spatiul propriu-zis al ecranului deranjeaza utilizarorii iPhone atat de mult incat Apple cauta solutii sa o inlature de la viitoarele modele.

 

Exista, in prezent, si un proces intentat companiei Apple pentru falsa publicitate care are la baza faptul ca, desi in campania sa de marketing pentru iPhone X Apple a declarat ca device-ul este ‘’all screen’’,acest lucru nu este adevarat tocmai din cauza acelei benzi. Mai mult decat atat,se presupune ca Apple, in mod intentionat, a furnizat date false privind dimensiunea ecranului, deoarece la masurarea sa, nu a luat in calcul colturile rotunjite ale device-ului.Mai concret, in timp ce Apple sustine ca ecranul iPhone X are 5.8 inchi,reclamantii spun ca ar avea, in realitate ‘’numai vreo 5.6875 inchi’’.

 

O alta problema reclamata tine de rezolutia ecranului. Apple a facut publicitate si pe seama acesteia sustinand ca rezolutia ecranului este de 2436×1125 pixeli, insa, datorita felului in care functioneaza ecranul, acesta nu contine pixelii tipici care au trei subpixeli de rosu, verde si albastru; cei care au intentat procesul impotriva Apple banuiesc ca ecranul ar avea doar doi subpixeli pe pixel, adica per total, un numar mai mic de pixeli decat cele declarate in campania publicitara.

 

Toate aceste aspecte pot parea prea pretentioase, insa ceea ce reclamantii vor sa scoata in evidenta este faptul ca tocmai ecranul unui telefon este unul dintre cei mai important factori in alegerea device-ului. Ei afirma ca :’’unul dintre cei mai important factori in determinarea valorii si pretului unui telefon este calitatea ecranului,iar, poate cel mai important factor este rezolutia acestuia.Tocmai pentru aceste aspecte produsele Apple sunt prezentate si promovate pentru rezolutia ecranului. Mai mult, dupa cum declara reclamantii, Apple s-a folosit de dimensiunea ecranului comparandu-l cu cel al altor produse concurente pentru a-l scoate in evidenta; ei au mai afirmat ca :’’aceste comparatii pot induce in eroare deoarece numaratoarea pixelilor este falsa si exagereaza numarul de subpixeli ai ecranului telefonului’’.

 

Acesta nu este singurul proces cu care Apple se confrunta, ei gasindu-se in dispute legale si cu compania Qualcomm din China pe tema patentarilor unor produse.