Intreaga populatie de 11 milioane de oameni din Wuhan va fi testata pentru coronavirus dupa ce orasul, unde a inceput pandemia, a descoperit noi infectii pentru prima data de la ridicarea blocajului. Fiecare district din oras a fost instruit sa creeze un plan de testare a fiecarui rezident in termen de 10 zile, conform unui document al departamentului anti-virus al lui Wuhan publicat de mass-media chineza. Primele grupuri vulnerabile si zonele cu densitate ridicata vor fi prioritare.

 

Administratia locala  Wuhan a confirmat ca a gasit sase cazuri transmise local in weekend. Descoperirea a intrerupt o perioada de 35 de zile consecutive, fara cazuri noi confirmate in oras sau in provincia Hubei de la ridicarea blocajului din 8 aprilie. Toate cele sase cazuri au fost identificate intr-un singur bloc de locuinte.

 

Vasta, scumpa incercare de a elimina orice infectie, subliniaza cat de anxios este guvernul Chinei pentru a preveni reaparitia virusului. Pe masura ce tarile incep sa-si usureze blocajele, trebuie sa se confrunte cu amenintarea reala a unui al doilea val de infectii cu coronavirus.

 

Coreea de Sud, laudata pe scara larga ca fiind unul dintre cei mai buni respondenti la pandemie, se confrunta acum cu o noua aparitie a infectiilor dupa ce si-a ridicat blocajul si a permis oamenilor sa mearga la baruri si cluburi de noapte.

 

Expertii avertizeaza ca poate fi necesar sa se mentina o anumita forma de distantare sociala pana cand exista un vaccin. Tarile care incep sa-si ridice blocajele ar fi intelept sa faca acest lucru incet, prudent si intr-o maniera care sa le permita oamenilor mentina distanta.