La fel ca orice alt joc online, Team Fortress poate fi ori extrem de distractiv, ori de-a dreptul enervant, in functie de coechipieri, de inamici, sau de nivelul tau de experienta. Daca esti nou in acest joc popular, iata un scurt ghid al claselor de eroi.

Exista noua clase oficiale de eroi in Team Fortress 2:
– Demoman
– Inginer
– Heavy
– Medic
– Pirotehnist
– Cercetas
– Sniper
– Soldat
– Spion

Aceste clase pot fi impartite in trei roluri mari: ofensiv (Cercetas, Soldat, Pirotehnist), defensiv (Demoman, Heavy, Inginer) si suport (Medic, Sniper, Spion). Aceste roluri nu sunt batute in cuie, asa ca le poti modifica in functie de strategia aleasa, insa in cazul incepatorilor aceste modificari nu sunt recomandate.
Daca esti nou in acest shooter, si presupun ca esti, aceste scurt descrieri ale claselor te pot ajuta sa alegi. Vom specifica mai jos ce clase sunt usor de abordat pentru cei novice.

1. Demoman – NU

Multi dintre jucatorii noi cred ca Demoman este o varianta usoara, din moment ce abilitatea acestuia permite un damage mare dintr-o singura lovitura, plus ca poate pune capcane. Insa lucrurile nu stau chiar asa, Demoman este foarte incet, iar controlul lui este extrem de dificil. Expertul in demolari nu este cea mai buna alegere pentru incepatori, intrucat este vulnerabil in lupta de aproape, mai ales daca nu stii sa tintesti foarte bine. Desi damage-ul de 300 poate fi atragator, este putin probabil sa inveti sa joci cu el in doar cateva meciuri, si este posibil sa pierzi distractia.

2. Inginer – NU

Motivul pentru care nu ar trebui sa incepi cu inginerul este legat de mecanica eroului. In primul rand inginerul, ca erou de suport, are un nivel mic de HP, ceea ce inseamna ca nu va supravietui loviturilor unui jucator experimentat. Mai departe, conceptul construirii de cladiri care ucid inamici, in loc sa ii omori tu, poate fi greu de inteles la inceput. Vei pierde ceva timp incercand sa-ti dai seama cum functioneaza eroul tau, plus ca nu poti sa impusti pe nimeni.

3. Heavy – DA

Aceasta este alegerea corecta pentru incepatori. In primul rand, ai HP-ul de 300, de doua ori mai mult decat alte personaje, iar o valoare atat de mare iti permite sa gresesti si sa inveti. Mai mult decat atat, esti definitia unei masini de ucis. Intreaga echipa orbiteaza in jurul tau, si te protejeaza de pericole, in timp ce tu distrugi inamicii. Nu trebuie sa controlezi prea multe lucruri in acelasi timp, motiv pentru care Heavy este perfect pentru incepatori. Tine cont, insa, ca va trebui sa fi atent la spionul oponentului, care te poate ucide rapid cu un cutit infipt in spate.

4. Medic – POATE

Rareori gasesti in shootere jucatori care nu au rolul de a ucide. Acesta este motivul pentru care majoritatea evita medicul. Cu toate ca nu este dificil de controlat, coechipierii se bazeaza extrem de mult pe tine, si nu poti lua parte la luptele interesante. Va trebui sa inveti sa prioritizezi coechipierii in functie de cata nevoie au de vindecare, si sa te obisnuiesti cu deciziile rapide. Un alt rol decisiv este sa urmaresti spionul si sa il ataci cand se apropie de echipa ta. Daca preferi rolurile de suport, atunci acesta este perfect pentru tine, insa majoritatea oamenilor le evita, de aceea spunem doar poate.

5. Pirotehnist – DA

In ciuda faptului ca acest erou este printre cei mai blamati din comunitate, pirotehnistul este o alegere minunata pentru incepatori. De ce? In primul rand, mecanica personajului iti permite sa treci prin jocuri fara cine stie ce abilitati de tragere. Aruncatorul de flacari nu necesita o tinta perfecta, plus ca inamicii pot muri si din cauza arsurilor. Evita strategia W+M1, intrucat este una destul de simplista si nu iti permite sa inveti alte tehnici de lupta. Aceasta strategie este usor de abuzat, deoarece pirotehnistul poate da mult damage, insa ceilalti jucatori o pun pe seama lipsei de skill. Exista multe lucruri distractive pe care le poti face cu pirotehnistul, chiar daca este prima oara cand joci un shooter.

6. Cercetas – NU

Multi jucatori fac greseala de a alege acest erou pentru ca li se pare familiar, mai ales daca au mai jucat inainte Call of Duty sau Battlefield. Adevarul e ca aceasta este una dintre cele mai grele clase din Team Fortress 2, chiar daca stii deja sa impusti inamicii, cu cercetasul va trebui sa te obisnuiesti. Pentru a juca bine va trebui sa intelegi mecanica eroului, si sa inveti skill-urile sale specifice.
Viteza sa, care este cea mai mare din Team Fortress, te va incurca la inceput in loc sa te ajute.

7. Sniper – NU/POATE

Aceasta clasa necesita un nivel mai mare de skill decat cercetasul, si este aproape imposibil pentru incepatori sa impuste ceva la inceput. Daca esti un veteran al CS:GO, si ai skill-uri nebune, nu va dura mult sa te obisnuiesti cu el, insa pentru un jucator nou Sniper-ul va fi prea mult. Va trebui sa iti folosesti toata puterea de concentrare pentru a lovi inamicii, si in acelasi timp sa iti pazesti spatele pentru ca Sniper-ul are un nivel al sanatatii foarte scazut. Chiar daca vei reusi cu greu sa omori vreun inamic, nu te vei distra prea mult cu aceasta clasa.

8. Soldatul – DA

Soldatul este una dintre cele mai bune clase din Team Fortress 2, atat pentru incepatori cat si pentru jucatorii experimentati. Jucatorii nu vor fi nevoiti sa isi gandeasca si sa isi calculeze miscarile pentru a ucide inamici. Tot ce va trebui sa faci este sa vezi inamicii, si sa tragi asupra lor. In cazul in care lansatorul de rachete nu este potrivit anumitor situatii, atunci shotgun-ul este o solutie de rezerva minunata. Aceasta clasa ofera cea mai satisfacatoare experienta pentru un incepator. Dupa cateva runde, vei invata sa elimini mai multi inamici odata.

9. Spionul – NU

Spionul este cea mai sofisticata clasa din Team Fortress 2. Pentru a avea succes in acest rol, trebuie sa prezici comportamentul tuturor celorlalte clase. Spionul este un erou vulnerabil, cu un HP mic, asa ca daca esti descoperit oricine te poate ucide cu usurinta. Echipamentul tau include un cutit, un sapper, un revolver si un dispozitiv de deghizare. Vei pierde mult timp pentru a invata sa folosesti aceste echipamente si strategiile lor unice, si nu te vei putea relaxa si bucura de joc. In concluzie, spionul este pentru jucatorii experimentati.

Preluat de pe Skins.cash