Apple vinde in acest moment doua variante: iPhone XS si iPhone XR, asa ca apare intrebarea – care dintre acestea este cel mai bun pentru majoritatea utilizatorilor? In continuarea acestui articol veti gasi o comparatie completa intre iPhone XS si iPhone XR.

iPhone XR:
IPhone XR este cel mai accesibil telefon din gama X-Style lansata de Apple. Veti beneficia de margini foarte mici,de celebra decupatura in partea superioara a ecranului, si de suport pentru recunoasterea faciala. Un lucru de remarcat este ca datorita ecranului LCD folosit la acest model in locul ecranului OLED, ramele de pe iPhone XR sunt putin mai mari decat cele de pe iPhone XS.

In ceea ce priveste afisajul ,acesta masoara 6,1 inci. Ecranul LCD “Liquid Retina” folosit pentru iPhone XR va ofera o rezolutie de 1792 × 828, adica 326 pixeli pe centimetru. Fata de cei 458 pixeli pe cm in cazul iPhone XS si XS Max, rezolutia este mica, dar, cu toate acestea ecranul este fantastic in ansamblu.
Dispozitivul iPhone XR dispune de o camera o singura lentila pe spate, in comparatie cu sistemul de doua lentile pe care il regasim iPhone XS. Cu toate acestea, Apple foloseste algoritmi noi de software pentru a suporta functii precum Modul Portret si Smart HDR.

In ceea ce priveste performanta, rezultatele sunt identice gratie utilizarii aceluiasi procesor Bionic A12. Din primele teste reiese ca iPhone XR are, de asemenea, o durata de viata mai buna a bateriei decat iPhone-ul XS datorita afisajul LCD:
– iPhone XR: 12h 25m
– iPhone 8 Plus: 10h 10m
– iPhone XS Max: 10h 06m

Se poate spune ca unul dintre cele mai mari dezavantaje ale iPhone XR este lipsa functiei 3D Touch. Apple a inlocuit aceasta caracteristica cu o functionalitate limitata, “Haptic Touch”, care, potrivit declaratiilor Apple, va fi imbunatatita incepand cu iOS 12.1.1.

IPhone XR porneste de la 749 de dolari pentru varianta de 64 GB si ajunge pana la 799 de dolari pentru cea de 128 GB si 899 de dolari pentru cea de 256 GB. Diferenta de 50 de dolari de la varianta de 64GB la cea 128GB este mica, avand in vedere diferentele notabile de pret pe care Apple le practica de obicei intre diferitele variante de stocare ale telefoanelor. IPhone XR este disponibil in sase culori: alb, negru, albastru, galben, corai si rosu.

 

iPhone XS si iPhone XS Max:

IPhone XS are un ecran de 5,8 inci, iar iPhone XS Max are un ecran de 6,5 inci.

Ambele folosesc pannel-uri OLED, ceea ce inseamna ca veti beneficia de un negru mai inchis si culori mai luminoase decat cele ale ecranului LCD de pe iPhone XR.

IPhone XS are, de asemenea, un design premium . Ecranul se intinde pana mai aproape de margini, in timp ce lateralele sunt realizate din otel inoxidabil. Pentru iPhone XR lateralele sunt realizate din aluminiu. Veti beneficia de acelasi procesor Bionic A12 si de sistemul Face ID.

Asa cum am mentionat mai devreme, dispozitivele iPhone XS si iPhone XS Max ofera sisteme dual-camera pe spate pentru functii portret si HDR avansate. Sistemul dual-lens permite zoom optic 2X, ceea ce inseamna ca puteti mari anumite obiecte fara a deteriora calitatea imaginilor.

IPhone XS este potrivit pentru cei care isi doresc un telefon premium, realizat din materiale de inalta calitate. Este, de asemenea, potrivit pentru cei care doresc un ecran mic, dar care pastreaza designul fara margini specific Apple si tehnologia Face ID. La cei 5,8 inci ai sai, iPhone XS este cel mai mic iPhone cu astfel de caracteristici. IPhone XR masoara 6.1 inci, in ciuda pretului sau mai mic.

Pretul pentru iPhone XS pleaca de la 999 de dolari pentru varianta de 64GB si ajunge la 1.149 de dolari pentru cea de 256GB, si 1.359 de dolari pentru cea de 512GB. Intre timp, iPhone XS Max costa de la 1.099 de dolari pentru varianta 64 GB, pana la 1.249 de dolari pentru cea 256 GB, si 1.449 de dolari pentru 512 GB. Atat iPhone XS, cat si iPhone XS Max sunt disponibile in trei culori: argintiu,gri spatial si auriu.

 

Pe care ar trebui sa il cumperi: iPhone XR sau iPhone XS?

In cele din urma, pentru majoritatea utilizatorilor, iPhone XR este cea mai buna varianta. Nu a primit la fel de multe aprecieri ca si iPhone XS, dar este un dispozitiv excelent si costa cu 250 de dolari mai putin decat iPhone XS si cu 350 de dolari mai putin fata de iPhone XS Max.

Comparatia dintre iPhone XR si iPhone XS poate parea neclara la inceput, dar iPhone XR exceleaza in aspectele de care cumparatorilor iPhone le pasa cel mai mult, inclusiv camera, designul si durata de viata a bateriei. Selectia mai mare de culori ii determina, de asemenea, pe multi dintre utilizatori sa prefere iPhone XR. In timp ce iPhone XS ofera o experienta mai buna in ansamblu, detalii ca lateralele din otel inoxidabil sunt putin probabil sa justifice pretul mai mare pentru majoritatea cumparatorilor.