Pentru cine nu a auzit de firma Gionee, ei bine, acestia au fost lideri in productia telefoanelor in China, detinand aproape 5% din piata.

Ulterior, acestia si-au extins operatiunile in Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa si SUA pana au declarat faliment si au fost achizionati de compania indiana Jaina.

In prezent, Gionee a fost acuzata si gasita vinovata pentru instalarea de programe tip Trojan in telefoanele vandute fara ca utilizatorii sa stie acest lucru. Subsidiara Gionee, Shenzhen Zhipu Technology a primit o amenda de 30.000 de dolari si 3 dintre angajati au primit o pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani de zile.

Dar cum afecteaza aceasta decizie firma romaneasca Allview?

Ei bine, Gionee a fost principalul furnizor pentru Allview, acestia achizitionand telefoanele si rebranduindu-le sub numele Allview.

Conform declaratiilor lui Lucian Peticila, managerul Allview, utilizatorii care au cumparat telefoanele lor nu ar trebuie sa isi faca griji.

Acesta a declarat pentru Aleph News : “Ii asiguram pe toti utilizatorii de dispozitive Allview de siguranta acestora, intrucat produsele noastre sunt rezultatul muncii unei echipe pasionate si cu vasta experienta in sfera IT&C, ce lucreaza intens la dezvoltarea si imbunatatirea portofoliului de produse, de la partea hardware pana la cele mai mici detalii software.

Toate comenzile ce au stat la baza colaborarii Allview – Gionee au fost de tipul custom made. Software-ul device-urilor Allview a fost si este dezvoltat intern, dar si certificat Google, motiv pentru care toate produsele noastre sunt testate prin tool-urile de securitate Google, inclusiv contra programelor malware.”