Exchange-ul Coinbase a adaugat support pentru Dogecoin (DOGE) serviciului sau Coinbase Wallet, potrivit unui anunt publicat site-ul oficial.

Anuntul afirma ca utilizatorii pot acum sa stocheze DOGE direct in aplicatia Coinbase Wallet. Moneda s-a alaturat celorlalte valute digitale – bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), ethereum clasic (ETC), Ripple (XRP), Stellar Lumens (XLM). Portofelul accepta, de asemenea, DOGE Testnet.

DOGE a fost initial inventat in 2013 ca o moneda de gluma, a carui sigla prezinta similitudinea unui caine shiba inu din meme-ul “doge”. Inventatorul sau, Jackson Palmer, a inventat tokenul pentru a se distra asupra hype-ului din jurul criptomonedelor din Silicon Valley.

In septembrie anul trecut, CEO-ul SpaceX si Tesla Elon Musk i-au cerut lui Palmer sa-l ajute sa combata scammerii de criptomonede pe Twitter. In replica, Palmer a trimis lui Musk un scenariu pe care il pretindea ca ar putea ajuta la combaterea problemei.

In momentul actual, DOGE este cea de-a 27-a cea mai mare moneda pe CoinMarketCap prin capitalizare pe piata. Moneda este in prezent tranzactionata la 0,002 USD, castigand 3,2% in ultimele 24 de ore. Capitalul de piata al DOGE este de aproximativ 309 milioane de dolari, in timp ce volumul sau zilnic de tranzactionare este de aproximativ 33,8 milioane de dolari.

In martie, Coinbase a introdus un serviciu de conectare a conturilor utilizatorilor de pe platforma principala la aplicatia Coinbase Wallet. Portofelul poate fi acum conectat la conturi de pe platforma principala pentru transferuri rapide de la contul principal la portofel.