Producatorul chinez de telefoane Xiaomi Corp va investi peste 50 de miliarde de yuani (7,18 miliarde de dolari) in tehnologiile de inteligenta artificiala si tehnologiile de internet de a cincea generatie in urmatorii cinci ani, pe masura ce concurenta in acest sector creste.

 

Directorul general al Xiaomi, Lei Jun, a facut anuntul intr-o scrisoare publicata joi pe contul de socializare al companiei, dar nu a oferit detalii specifice despre investitii.

 

“Trebuie sa transformam avantajul nostru continuu pe care il avem in AIoT si viata inteligenta intr-o victorie absoluta in scena inteligenta si sa cimentam complet statutul nostru de lideri in era inteligenta”, a spus Lei, folosind acronimul pentru inteligenta artificiala a lucrurilor, o referire la o combinatie de tehnologii AI si internet.

 

Investitia anuntata creste promisiunea facuta anul trecut de Xiaomi de a investi 10 miliarde de yuani pe cinci ani intr-o strategie „All in AIoT”.

 

Compania din Beijing a inceput ca producator de telefoane la preturi accesibile, dar produsele sale pentru internet includ acum televizoare inteligente si aparate de gatit orez.

 

Cu toate acestea, Xiaomi se confrunta, de asemenea, cu o concurenta intensa pe piata interna din partea rivalului Huawei Technologies, care a capturat un record de 42% din piata de smartphone-uri din China in al treilea trimestru, in detrimentul altor producatori locali si Apple.

 

Lei a anuntat in octombrie ca Xiaomi intentioneaza sa lanseze mai mult de 10 modele de telefoane 5G in 2020.