Un atac ransomware a dezafectat sistemele informatice ale unei baze maritime americane pentru mai mult de 30 de ore, a dezvaluit paza de coasta a tarii.

 

Atacul a intrerupt camerele, sistemele care controlau accesul la usi si sistemele de monitorizare critice de la locatie.

 

Agentia nu a dezvaluit numele sau locatia instalatiei vizate de atac.

 

Oficialii au spus ca cred ca ransomware-ul a fost trimis intr-un link de e-mail care a fost deschis de catre unul dintre angajati.

 

Garda de Coasta a SUA (USCG) a emis un buletin de securitate, prin care a cerut altor baze sa ia masuri pentru a preveni atacurile ulterioare.

 

“Odata ce un angajat a facut click pe linkul rau intentionat in e-mail, ransomware-ul a permis atacatorilor sa acceseze fisierele de retea importante pentru intreprinderi si sa le cripteze, impiedicand accesul facilitatii la fisierele critice”, a spus acesta.

 

“Virusul s-a raspandit in sistemele de control industrial care monitorizeaza si controleaza transferul de marfuri si fisierele criptate critice pentru procesarea operatiunilor.”

 

BBC a contactat USGC pentru mai multe detalii.

 

Atacurile Ransomware au fost o problema semnificativa in 2019, cand au fost vizate mai multe companii si guverne.

 

Orasul New Orleans a declarat starea de urgenta in decembrie, dupa ce in reteaua sa a fost detectata activitate suspecta.

 

Odata ce oficialii au confirmat ca sunt sub atac, serverele si calculatoarele au fost inchise.

 

Saptamani mai devreme, Virtual Care Provider, care ofera servicii tehnologice pentru casele de batrani, a fost lovit de un atac de ransomware care a criptat inregistrarile de sanatate ale pacientilor.

 

Hackerii au cerut 14 milioane de dolari (10,6 milioane de lire sterline) pentru a restabili accesul la serverele deturnate.