Autoritatile chineze au confiscat aproape 7.000 de unitati de minat criptomonede, care consumau ilegal energie electrica, a informat presa locala CCTV.

 

Confiscarea aparatelor de minat a facut parte din inspectia a peste 70.000 de case, 3.061 de comercianti, 1.470 de comunitati, precum si fabrici, mine si sate din districtul Kaiping din orasul Tangshan. Inspectia a fost realizata de politia Tangshan in colaborare cu Departamentul de energie electrica de stat si alte autoritati care doresc sa inspecteze consumul de energie electrica suspecta.

 

In timpul anchetei, care a inceput initial in aprilie anul trecut, autoritatile au confiscat 6.890 de mineri ASIC si 52 de transformatoare de mare putere. Potrivit politiei, indivizii furau energie electrica dintr-un sat din apropiere. Politia a mai spus ca minerii Bitcoin functionau 24 de ore pe zi, consumand energie electrica la rate de pana la 40 de ori mai mari ca cele ale unei familii obisnuite.

 

China, ai carei mineri BTC sunt responsabili in prezent de pana la 66% din rata de hash globala, a luptat in mod activ impotriva consumului ilicit de energie de catre minerii cripto. La jumatatea lunii noiembrie, autoritatile de reglementare din Regiunea Autonoma a Mongoliei Interne din China si-au consolidat rezistenta asupra companiilor miniere, deoarece intentioneaza sa expedieze unitati de inspectie pentru a asigura „curatarea si rectificarea companiilor miniere de criptomonede” din regiune.

 

In alte jurisdictii precum Abhazia s-au intensificat, de asemenea, activitatile de identificare a fermelor miniere. Guvernul a adus la cunostinta mai devreme in decembrie ca incarcarile semnificativ crescute pe retelele electrice au fost agravate de aparitia unui numar tot mai mare de ferme miniere de cripto ilegale conectate la o utilitate electrica locala.

 

In noiembrie, autoritatile iraniene au oferit o recompensa oricui expune operatiuni miniere neautorizate in tara. Persoanele care expun operatiunile de exploatare a criptomonedelor care folosesc ilicit electricitate subventionata vor primi pana la 20% din daunele recuperate.