2K a anuntat oficial formarea unui nou studio de dezvoltare a jocurilor,  numit Cloud Chamber. Dar acesta nu este cel mai interesant lucru despre stirea de astazi. Pe langa anuntarea noului studio, 2K a anuntat, de asemenea, ca respectivul Cloud Chamber a inceput deja sa lucreze la ceea ce numeste „urmatoarea iteratie a francizei BioShock”. 

 

Avand in vedere ca Cloud Chamber este un studio de dezvoltare a jocurilor, iar BioShock este in mod traditional o franciza pentru jocuri, pare corect sa spunem (chiar daca comunicatul de presa nu foloseste aceste cuvinte exacte) ca in mod oficial exista un nou joc video BioShock in proiect si Cloud Chamber il dezvolta.

 

“Pe masura ce continuam sa ne dezvoltam portofoliul de produse, ramanem inspirati de oportunitatile de a investi in continuare in IP-ul nostru valoros, in oameni si potentialul lor colectiv, pe termen lung”, a declarat David Ismailer, presedintele 2K, ca parte a comunicatului de presa care anunta noua companie. “BioShock este una dintre cele mai indragite, laudate critic si cele mai bine cotate francize ale ultimei generatii de console. Abia asteptam sa vedem unde se va indrepta  cu noua noastra echipa de studiou Cloud Chamber la carma. ”

 

BioShock Infinite este ultimul joc video din franciza BioShock, lansat in 2013 si dezvoltat de Irrational Games. Soarta francizei a cazut in limbo cand Irrational Games s-a dizolvat in 2017, fiind rebranduita in Ghost Story Games.  Acesta marcheaza primul nou anunt oficial oficial al jocului BioShock de atunci, in ciuda zvonurilor constante care l-au inconjurat.

 

“Am fondat Cloud Chamber pentru a crea lumi inca nedescoperite – si povestile lor din interior – care imping limitele a ceea ce este posibil in mediul de jocuri video”, a declarat Kelley Gilmore, seful studioului Cloud Chamber in acelasi comunicat de presa. “Echipa noastra crede in frumusetea si forta diversitatii, atat in ​​ansamblul studioului, cat si in natura gandirii sale. Suntem un grup cu experienta profund creata de jocuri, inclusiv multi responsabili pentru crearea principala, avansarea si notorietatea de lunga durata a BioShock, si onorati sa facem parte din familia 2K in calitate de formatori ai acestei francize iconice “.

 

Jocul video recent dezvaluit BioShock nu are in prezent o data de lansare, iar comunicatul de presa precizeaza pur si simplu ca va fi in curs de dezvoltare pentru urmatorii cativa ani.