Statisticile privind transmisiile sportive dau context celor intamplate. Amazon si Bundesliga vor sa ofere un serviciu de predictie bazat pe analiza de date, astfel incercand sa prezica ce se va intampla pe viitor in meci.

 

Bundesliga a anuntat luni ca Amazon va deveni furnizorul oficial de tehnologie, o colaborare care va oferi statistici pentru emisiunile de televiziune si produse digitale ale Bundesliga. Noul produs se va lansa cand sezonul va reveni dupa pauza de iarna a ligii.

 

Klaus Bürg, directorul general al AWS pentru Germania, Austria si Elvetia, a declarat intr-un interviu ca “invatarea automata si inteligenta artificiala aplicata datelor istorice”, va duce la “o probabilitate foarte mare de a avea dreptate in ceea ce este prevazut”.

 

Transmisiile europene de fotbal nu au profitat de tehnologie precum se intampla in SUA in NFL si Major League Baseball, mentionand rareori distantele si viteza loviturilor. Sistemul Statcast al MLB ofera informatii, cum ar fi distanta unui home-run, distanta si viteza de rotire a loviturilor si multe alte statistici.

 

Andreas Heyden, vicepresedinte executiv al inovatiei digitale la Deutsche Fussball Liga, a declarat ca aceasta afacere depaseste statisticile actuale furnizate de Sportradar si Opta.

 

“A le oferi mai multe informatii despre joc si a oferi o calitate si o viteza mai buna, ceea ce este extrem de important, iar o profunzime mai mare a datelor este ceva care, la final, va pune in balanta valoarea drepturilor de difuzare”, a spus el.

 

Datele vor fi personalizate in functie de preferintele fiecarui fan, potrivit Heyden, intr-o maniera astfel incat „daca sunt fan al Clubului A si nu imi place Clubul B, primesc stiri despre Club B doar daca pierd si nu daca vor castiga.

 

“In viitor, consumul de sport in general va insemna ca fiecare fan sa poata avea o experienta diferita”, a declarat Robert Klein, CEO al Bundesliga International. “Pentru a putea gestiona bogatia de informatii pe care o avem si apoi sa o directionam catre produse semnificative prin medii cum ar fi TV,site-uri web sau prin site-uri mobile, avem nevoie de un partener cu experienta cum este AWS, capacitatea lor desigur in serviciul cloud in termeni de livrare, dar si inovatia si intelegerea inteligentei artificiale si a invatarii automate.”

 

Desigur, pentru moment cel putin, inteligenta artificiala si invatarea automata sunt limitate. Pentru preziceri care ofera acuratete majoritatea vor prefera sa apelez la tipsteri care ofera ponturi cu sanse mari de castig cum ar fi cei de pe site-ul Tipsterion – Free football predictions