Cuptoarele profesionale pot fi considerate elementul central al oricarei bucatarii de restaurant, cantina, autoservire sau unitate de alimentatie publica de tip fast food, intrucat in jurul lor “graviteaza” intreg personalul, de la chefi la ajutoarele de bucatari. Acestea sunt responsabile de pregatirea propriu-zisa a preparatelor culinare si, indiferent cat de priceputi ar fi angajatii, nu pot obtine rezultate excelente fara un ajutor tehnologic pe masura. Tocmai de aceea, amenajarea unei bucatarii profesionale ar trebui sa inceapa cu aceste echipamente, iar in continuare va vom prezenta cateva modele comercializate de Fresco.ro.

Proiectul Fresco s-a nascut in anul 1992 si de atunci furnizeaza echipamente de bucatarie calda, cuptoare profesionale, echipamente frigorifice, aparate profesionale de cafea, mobilier HVAC, linii de autoservire si accesorii pentru proprietarii de restaurante si localuri din Romania si pentru piata de retail. Pe langa produsele propriu-zise, de cea mai inalta calitate si provenind exclusiv de la branduri renumite la nivel international, precum Electrolux Professional, Virtus Group GmbH, Giorik, Debag, Alto Shaam etc, Fresco Expert ofera si servicii integrate de consultanta, proiectare, livrare, montaj si training, dar si oferte personalizate.

In ceea ce priveste cuptoarele profesionale, acestea au ajuns astazi sa reprezinte veritabile statii inteligente de gatit, gratie progresului tehnologic. Indiferent ca detineti o pizzerie, brutarie, cofetarie sau firma de catering, la furnizorul sus-numit gasiti solutii inteligente pentru prepararea rapida a meniurilor si obtinerea celor mai bune rezultate, cu un minimum de efort si interventie din partea angajatilor. Oferta include cuptoare cu convectie, multifunctionale, cu aburi, cu gatire accelerata, de patiserie, de pizza, de tip tunel cu banda, slow cooking, dospitoare si dulapuri calde.

In continuare, va vom prezenta 4 modele de cuptoare profesionale gastronomice, ideale pentru orice bucatarie de restaurant care se respecta si doreste sa obtina rezultate exceptionale, pe placul celor mai exigenti dintre clienti:

1. Cuptor electric convectie – pret: 1.678 de lei

Aceste cuptoare profesionale pot “gazdui” pana la 6 tavi simultan, dezvoltand temperaturi de la 50 si pana la 280 de grade Celsius. Dotate cu comanda mecanica, echipamentele de fata au o greutate de numai 34 de kilograme si dezvolta o putere de 3,15 kW.

2. Cuptor convectie electric – pret: 15.447 de lei

Modelul de fata este dotat cu injectie directa si sistem automat de curatare, usurand astfel munca angajatilor din bucatariile profesionale. Capacitatea cuptorului este de 6 tavi GN 1/1, iar temperatura maxima dezvoltata ajunge la 300 de grade Celsius.

3. Cuptor convectie pe gaz – pret: 39.222 de lei

Aceste cuptoare profesionale au dubla alimentare, pe gaz si electrica, si pot gati preparatele din nu mai putin de 20 de tavi GN 1/1 simultan. Temperaturile din interior ajung la 300 de grade Celsius, ceea ce ofera posibilitatea prepararii unui numar foarte mare de feluri de mancare distincte.

4. Cuptor pe gaz combi cu aburi – pret: 54.242 de lei

Nu in ultimul rand, acest cuptor combi cu aburi, pe gaz cu boiler, are un sistem de curatare automat, dar si sistem Touch control, care inlesneste interactiunea cu utilizatorul. Capacitatea este de 20 de tavi, iar temperatura maxima – 300 de grade Celsius.