Rockstar invata pe propria piele despre cum e sa iti pui increderea in functionalitatea propriului joc catre un serviciu tert. Dezvoltatorul a confirmat pentru The Verge ca a incetat sa mai vanda GTA 4 pe Steam dupa ce Microsoft a incetat sa mai ofere actualizari pentru serviciul Windows Live, serviciu de care GTA 4 depinde.

 

“Nu mai este posibil” sa creezi cheile de joc suplimentare necesare pentru a vinde GTA 4, a spus un purtator de cuvant al Rockstar. Puteti juca in continuare versiunea Steam daca aveti deja o copie, dar nou-venitii vor trebui sa caute in alta parte pentru a experimenta viata lui Niko Bellic.

 

Jocurile pentru Windows Live au provocat o serie de dureri de cap de cand Microsoft a inceput sa inchida din functionalitati in 2013. Dezvoltatorii au fost nevoiti sa scoata platforma din jocurile lor pentru a continua sa functioneze corect, inclusiv seria Batman: Arkham si Dark Souls. GTA 4 a avut propriile probleme, determinand jucatorii sa dezvolte solutii de rezolvare pentru a mentine jocul sa functioneze fara probleme.

 

S-ar putea sa fie totusi o scapare. Rockstar a spus ca „priveste alte optiuni” pentru a oferi GTA 4 pe PC-uri si a planificat sa ofere mai multe detalii “cat de curand”.

 

Pana atunci, totusi, retragerea este un exemplu pentru care jocurile nu ar trebui sa fie legate prea strans de o platforma exterioara. Daca respectivul dezvoltator renunta la suportul pentru platforma din orice motiv, jocul ar putea pierde brusc o multime de functionalitati. Iar atunci cand acesasta se intampla, remedierea acelor functionalitati ar putea fi un proces costisitor.