Desi poti inchiria oricand un echipament de ski, achizitia acestuia este o investitie mai buna pe termen lung. Totusi, s-ar putea sa nu stii exact ce fel de produse sa alegi. Din fericire, acest proces poate deveni mai simplu daca urmezi sfaturile de mai jos!

Ce haine sunt potrivite?

In primul rand, ai nevoie de o geaca si de pantaloni conceputi special pentru astfel de activitati sportive de iarna. Acestea dispun de proprietati termice avansate si sunt construite pentru a te proteja de frig si umezeala. Este necesar ca materialele alese sa fie unele izolatoare, care sa permita pielii sa respire si sa asigure suficienta libertate de miscare.

De ce accesorii ai nevoie?

Partia poate avea portiuni cu gheata si copaci, iar accidentele cauzate de acestea nu sunt neglijabile. De aceea, niciun echipament pentru ski nu poate fi complet fara o casca care sa-ti protejeze capul. Pe langa aceasta, trebuie sa cumperi o pereche de ochelari de ski. Soarele de afara, zapada si vantul intra adesea in ochii celor care practica sporturi de iarna, astfel ca se reduce rapid gradul de vizibilitate.

Alte accesorii utile sunt protectiile pentru coloana vertebrala, acestea fiind necesare atunci cand viteza este mare si pierzi controlul. Poti achizitiona si manusi la un echipament ski din magazinul online Sport-Mag, care sa fie impermeabile, sa asigure o priza buna cu manerul betelor si sa iti ofere confortul termic necesar.

Cum alegi cele mai bune schiuri?

Daca achizitionezi o pereche de schiuri de inalta calitate, experienta de pe partie poate fi una deosebita. Totusi, ca incepator, poti opta si pentru un model de tip entry level, care sa aiba un design ergonomic si sa fie usor de manevrat.

Asigura-te ca lungimea schiului este una potrivita pentru inaltimea si greutatea ta. Este recomandat ca schiurile alese sa fie si inguste, deoarece constructia aceasta iti permite sa iei virajele intr-un timp mai scurt.

De ce fel de incaltaminte ai nevoie?

Dupa cum stii deja, nu poti folosi ghete obisnuite intr-un echipament de ski. In schimb, este necesar sa achizitionezi o pereche de clapari. Acestia trebuie sa aiba un flex scazut, pentru a nu-ti obosi picioarele. Desi s-ar putea sa nu poti gasi un model care sa vina exact pe dimensiunile tale, perechea aleasa poate fi una comoda.

Claparii sunt masurati tot in centimetri, asadar trebuie sa cunosti lungimea talpii, de la calcai si pana la cel mai lung punct al degetelor pentru a nu da gres. Nu purta sosete groase in ideea ca acestea permit o izolare termica mai buna, fiindca experienta de schiat devine mai grea. In general, schiorii de performanta poarta doar sosete foarte subtiri, deoarece asa se pot bucura mai mult de aceasta activitate.

De unde sa cumperi un echipament de ski?

Daca iti plac excursiile la munte, in mod sigur ti-ai dorit macar o data sa schiezi. Totusi, aceasta activitate necesita un echipament specific pentru a putea fi desfasurata in deplina siguranta. Urmeaza sfaturile de mai sus si poti achizitiona hainele si accesoriile de care ai nevoie la un pret accesibil!