Categorii: Tech

Vesti proaste pentru Apple, Australia introduce legi anti-criptare

Chiar daca populatia din Australia reprezinta aproximativ 10% din populatia Statelor Unite, noile sale legi anti-confidentialitate reprezinta motive de ingrijorare pentru gigantii din Sillicon Valley.

Aceste legi permit autoritatilor sa acceseze mesajele criptate atunci cand este necesar. Acest lucru afecteaza companii precum Google, Facebook, Twitter si, da, Apple.

 

Politicienii au sustinut ca legile, care au fost publicate joi, sunt cruciale pentru securitatea nationala. Acelasi argument a fost adus si in S.U.A. la ultima confruntare a celor de la Apple cu FBI, dar in Australia acest lucru este acum oficial.

 

Dupa cum a raportat CNet, exista trei niveluri de asistenta pe care companiile tehnologice le pot furniza, daca este necesar:

 

“Solicitare de asistenta tehnica: o cerere de acordare a asistentei voluntare pentru aplicarea legii si pentru pentru protejarea securitatii nationale.

 

Aviz de asistenta tehnica: o notificare prin care se solicita societatilor puna la dispozitia autoritatilor informatii decriptate, in masura in care acest lucru este rezonabil, proportionat, practicabil si fezabil din punct de vedere tehnic, doar in cazul in care societatea are deja “mijloacele existente” pentru a decripta comunicatiile.

 

Nota privind capacitatea tehnica: o notificare emisa de procurorul general, care impune companiilor sa “construiasca o noua capacitate” de a decripta comunicatiile pentru aplicarea legii. Proiectul de lege prevede ca acest lucru nu poate include capabilitati care “elimina protectia electronica, cum ar fi criptarea”. ”

 

Asa cum era de asteptat, companiile tehnologice au condamnat noile legi. Grupul de lobby DIGI – care include Facebook, Amazon, Google si Twitter, printre altele – a declarat ca legile “pericliteaza securitatea aplicatiilor si a sistemelor pe care le folosesc in fiecare zi milioane de australieni”.

 

Intre timp, Apple a spus ca “ar fi gresit sa slabeasca securitatea pentru milioane de clienti care respecta legea, pentru a investiga foarte putini care reprezinta o amenintare”.

 

Poate ca Australia nu este cea mai mare piata Apple, dar asta nu inseamna ca aceasta noua lege nu va provoca probleme. Australia face parte din alianta de securitate Five Eyes, alaturi de Noua Zeelanda, Canada, Marea Britanie si S.U.A. Astfel, acest lucru ar putea genera repercursiuni mai largi, resimtite la nivel international.

In Regatul Unit, asa numitul Investigatory Powers Act, cunoscuta si sub denumirea de “Legea lui Snooper”, a fost eliminat pe motivul incalcarii legii UE. Apple a argumentat impotriva unor decizii similare in Statele Unite.

Echipa Ryze

Vezi comentarii

Articole recente

Tocatoarele de crengi sunt potrivite si pentru lucerna si coceni? Raspunsul utilizatorilor!

Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…

2 years în urmă

Exploreaza lumea fara limite! Iata ce beneficii iti ofera serviciul de inchirieri masini!

Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…

2 years în urmă

Iata cum sa iti surprinzi oaspetii cu cele mai elegante si parfumate cosmetice hoteliere de pe piata!

Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…

2 years în urmă

Permisul de barca clasele C, D si S poate face diferenta, in primele luni in alta tara!

Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…

3 years în urmă

Fa-ti cununia civila pe mare si lasa-te luata de… valurile iubirii!

Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…

3 years în urmă

Am intrebat 100 de romani de un last minute. “Turcia”, au raspuns majoritatea dintre ei!

Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…

3 years în urmă